De Supercup is voor Real Madrid

Real wint Supercup na strafschoppen tegen Atlético in Saudische Jedda

Real Madrid heeft voor de elfde keer de Spaanse Supercup veroverd. De club nam in de finale in Djedda, Saudi-Arabië na 120 minuten zonder goals de strafschoppen beter dan Atlético Madrid: 4-1.

De wedstrijd kende weinig hoogtepunten. Voor rust was Real iets beter, zonder al te veel kansen te creëren. In de tweede helft viel er iets meer te beleven. Wel werden er negen gele kaarten en één rode uitgedeeld.

Namens Real misten Federico Valverde en Rodrygo een flinke kans en Atlético-aanvaller Álvaro Morata zag een inzet gekeerd worden door Thibaut Courtois.

De entourage in Saudi-Arabië voor de finale van de Spaanse Supercup

In de verlenging kreeg Valverde rood, waarna Atlético nog flink wat kansen kreeg. De club van trainer Diego Simeone miste in de strafschoppenserie zijn eerste twee penalty's, Real bleef foutloos vanaf elf meter.

Lucratief mini-toernooi

De Spaanse Supercup werd dit jaar voor het eerst gespeeld als lucratief mini-toernooi in Saudi-Arabië. Het driejarige contract levert de Spaanse voetbalbond naar verluidt 120 miljoen euro op.