Sergio Agüero na zijn tweede goal tegen Aston Villa Pro Shots

Manchester City is de nieuwe nummer twee in Engeland dankzij een klinkende 6-1 zege bij Aston Villa. Het profiteerde zo van de nederlaag van Leicester City een dag eerder. Voor Sergio Agüero werd het een bijzonder duel.

De ploeg van Pep Guardiola liet dinsdag stadgenoot Manchester United in de League Cup alle hoeken van het veld op Old Trafford zien. Bij Aston Villa trokken de spelers die vorm door.

De tegen degradatie strijdende thuisploeg legde het makkelijk combinerende City geen strobreed in de weg. Met twee treffers wees Riyad Mahrez City de weg.

Agüero passeert Henry

Het werd echter de avond van Agüero. De Argentijn maakte een hattrick en heeft nu 177 competitiedoelpunten achter zijn naam staan. Hij passeert daarmee de Fransman Thierry Henry (175) als meest scorende buitenlander in de Premier League.

Robin van Persie staat met 144 treffers derde op de lijst. Op de lijst van topscorer aller tijden is Agüero nu gedeeld vierde.

Tussen de goals van Agüero door maakte Gabriel Jesus na een perfecte assist van Kevin De Bruyne nog de 4-0. Een aantal fans van Aston Villa waren toen al huiswaarts gekeerd. Oud-Ajacied Anwar El Ghazi redde in de slotminuut vanaf de stip Villa's eer.

Door de drie punten is de achterstand van City op koploper Liverpool weer veertien punten. Liverpool, dat zaterdag de zege pakte bij Tottenham Hotspur, heeft een wedstrijd minder gespeeld.

STER reclame