NOS Sport

Hevige emoties bij Djokovic na winst ATP Cup en zege op Nadal

Weergaloze Djokovic leidt Servië naar winst in eerste editie ATP Cup

Servië heeft de eerste editie van de ATP Cup gewonnen. Onder leiding van Novak Djokovic won de ploeg in Sydney in een prachtige finale met 2-1 van Spanje.

Roberto Bautista zette de Davis Cup-winnaar nog op voorsprong door Dusan Lajovic met 7-5, 6-1 te verslaan, maar daarna klopte Djokovic Nadal met 6-2, 7-6 (2) en haalde hij met Viktor Troicki ook het beslissende punt in het dubbelspel binnen door te winnen van Feliciano López en Pablo Carreno: 6-3, 6-4.

Emoties bij Djokovic

Na het laatste punt barstte Djokovic in huilen uit: "Dit zal voor altijd een van de mooiste momenten van mijn carrière zijn. Ik heb aardig wat meegemaakt, maar spelen voor mijn land met mijn vrienden is ongeëvenaard."

  • Pro Shots
    Novak Djokovic huilend in de armen van captain Nenad Zimonjic
  • Pro Shots
    Novak Djokovic ontvangt de felicitaties van Rafael Nadal
  • Pro Shots
    Viktor Troicki en Novak Djokovic hebben het dubbelspel gewonnen

De 55ste editie van Djokovic-Nadal was smullen voor de fans. De Serviër, die nu met 29-26 voorstaat, speelde in de eerste set nagenoeg perfect. Nadal, die zich geregeld ergerde aan de bloedfanatieke Servische fans, bleef knokken.

Dat leverde prachtige rally's op, maar de zege gaf Djokovic niet weg.

Nadal trekt zich terug voor dubbelspel

De vermoeide Nadal meldde zich daarna af voor het beslissende dubbelspel. Daarin nam Spanje nog wel een 3-1 voorsprong, maar in het vervolg stond er geen maat op Djokovic en Troicki, die met veel meer passie speelden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl