Paulo Gonçalves in de Dakar Rally
NOS Sport

Portugese motorcoureur Gonçalves overlijdt in Dakar Rally

De Dakar Rally heeft een slachtoffer geëist. De Portugese motorcoureur Paulo Gonçalves is tijdens de zevende etappe van de Dakar Rally overleden.

De 40-jarige Gonçalves heeft volgens de organisatie onderweg een hartstilstand gekregen. Een medische helikopter bracht de Portugees nog naar het ziekenhuis, maar de hulp kwam te laat.

Paulo Goncalves in de Dakar Rally 2020

Gonçalves deed voor de dertiende keer mee aan de Dakar Rally. Hij debuteerde in 2006 en eindigde vier keer in de toptien van het klassement bij de motoren. In 2015 werd de Portugees tweede achter de Spaanse winnaar Marc Coma. Hij boekte in totaal drie etappezeges.

In de eerste Dakar Rally door Saudi-Arabië stond Gonçalves na zes etappes op de 46e plaats in het klassement. "De hele Dakar-karavaan leeft mee met zijn vrienden en familie", aldus de organisatie.

Ontreddering bij de collega's van de overleden Paulo Goncalves

Veel slachtoffers

Gonçalves is de eerste deelnemer die tijdens de Dakar Rally overlijdt sinds de Pool Michal Hernik. Hij stierf vijf jaar geleden door uitdroging in de extreme hitte in Zuid-Amerika.

Sinds de eerste Dakar Rally in 1979 overleden bijna dertig deelnemers tijdens de wedstrijd. De uithoudingsproef eiste ook al veel slachtoffers bij volgers, toeschouwers en organisatoren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl