NOS Sport

Hockeysters verslaan China opnieuw in Pro League

Hockeysters kloppen China opnieuw in Pro League

De Nederlandse hockeysters hebben ook hun tweede duel van de tweede editie van de Pro League gewonnen. Net als zaterdag (3-0) won Oranje zonder veel problemen in Changzhou van China: 4-2.

Oranje speelde onder bondscoach Alyson Annan al negen keer eerder tegen China en ook die duels werden allemaal gewonnen.

Nederland kwam na zes minuten op 1-0. Een voorzet van Laura Nunnink verdween via de stick van Qiuxa Cui in het doel. Marloes Keetels maakte uit een strafcorner de 2-0, waarna Peng Yang vlak voor rust iets terugdeed.

Hockeysters Lidewij Welten

Met haar tachtigste goal voor Oranje zorgde Lidewij Welten voor 3-1 en Frédérique Matla maakte uit de draai de 4-1. Chen Yi tekende in de slotfase nog voor 4-2.

Bij Oranje maakte Pien Dicke van SCHC haar officiële debuut. Bondscoach Annan had haar opstelling in vergelijking met zaterdag op diverse plaatsen gewijzigd. Zo keepte Anne Veenendaal in plaats van Josine Koning.

Na de twee zeges op China vervolgen de hockeysters de Pro League met dubbele ontmoetingen in en met de Verenigde Staten (over twee weken) en Argentinië (half februari). Vanaf maart speelt Oranje thuiswedstrijden tegen Nieuw-Zeeland, Australië en Groot-Brittannië. In juni volgen nog twee uitduels met België.

Vorig jaar won Nederland de eerste editie van de Pro League door in de finale Australië te verslaan. In tegenstelling tot toen is er dit jaar geen finaletoernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl