Nomi Stomphorst en Vivian Sevenich Orange Pictures

Het belooft een mooie sportzondag te worden met in schaatstempel Thialf de derde en laatste dag van de EK afstanden, het begin van het Europees kampioenschap waterpolo en de strijd om de nationale titels veldrijden.

We beginnen in Heerenveen, waar geschaatst wordt om de Europese titels ploegenachtervolging, massastart en 1.000 meter.

Alle races in Thialf zijn live te zien bij de NOS. De uitzending op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app begint om 13.10 uur. En natuurlijk doet ook Langs de Lijn (vanaf 14.00 uur op NPO Radio 1) live verslag van de slotdag.

NOS

In Boedapest gaan vandaag de EK waterpolo van start. De Nederlandse vrouwen openen om 17.30 uur het toernooi tegen Israël. De wedstrijd is rechtstreeks te volgen via een livestream op NOS.nl en in de NOS-app. Joop Vernooy zorgt samen met Iefke van Belkum voor het commentaar.

De vrouwen, onder leiding van bondscoach Arno Havenga, verdedigen hun Europese titel en zijn bij winst van het toernooi verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen. Als het reeds geplaatste Spanje de Europese titel wint, mag ook de verliezend finalist naar Tokio.

'Prolongatie Europese titel is mooi, maar het doel is Tokio'

NK veldrijden

In Rucphen zijn de NK veldrijden. Bij de mannen (start om 13.45 uur) is Mathieu van der Poel de torenhoge favoriet voor een zesde opeenvolgende Nederlandse titel.

Bij de vrouwen (start 15.00 uur) is het een stuk spannender. Ceylin Alvarado, Annemarie Worst en Lucinda Brand rijgen dit seizoen de zeges aaneen, maar zijn zeker niet de enige kandidaten voor deze zege. Beide koersen zijn te volgen bij Langs de Lijn op NPO Radio 1 en 's avonds is een samenvatting te zien in Studio Sport op NPO 1.

Zondag 12 januari: Falko Zandstra, de gespierde spijker

We sluiten de sportzondag af met een uitzending van Andere Tijden Sport over Falko Zandstra (NPO 1, 22.09 uur). Begin jaren negentig was Zandstra de sensatie van het Nederlandse schaatsen, maar het supertalent moest uiteindelijk genoegen nemen met een plek in de schaduw van Rintje Ritsma.

Na zijn schaatscarrière ging het pas echt mis met de kwetsbare Zandstra. Een portret van een kampioen die moest leren te verliezen.

Uitzendingen van zondag

13.10 uur Studio Sport: EK afstanden NPO 1, NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
17.30 uur EK waterpolo: Nederland-Israël NOS.nl en NOS-app
19.00 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.09 uur Andere Tijden Sport: Falko Zandstra NPO 1, NOS.nl en NOS-app

STER reclame