Robins Gosens (uiterst rechts) viert zijn treffer
NOS VoetbalAangepast

Atalanta verzuimt Inter over de knie te leggen, Ibrahimovic trefzeker voor Milan

In een aantrekkelijk duel heeft koploper Internazionale niet weten te winnen van subtopper Atalanta Bergamo. Voormalig Heracles-speler Robin Gosens maakte een vroege voorsprong van Inter ongedaan: 1-1. Eerder op de dag won stadgenoot AC Milan, mede dankzij een treffer van Zlatan Ibrahimovic, met 2-0 van Cagliari.

Inter schoot uit de startblokken en kwam al snel op voorsprong via Lautaro Martínez. De Milanezen lieten daarna het spel aan Atalanta en kwamen goed weg toen de VAR een strafschop over het hoofd zag.

Een kwartier voor tijd zorgde Gosens voor de verdiende gelijkmaker. De nummer vijf van de Serie A drukte vervolgens door en kreeg een uitgelezen kans om met drie punten naar huis te gaan, maar invaller Luis Muriel miste vlak voor tijd een strafschop. Even daarvoor werd ook al de lat geraakt door Atalanta. Zodoende laat Inter dure punten liggen in de titelstrijd met Juventus.

De club van Matthijs de Ligt komt zondag in actie tegen AS Roma en neemt bij winst de koppositie over van Inter.

AC Milan

Mede dankzij een doelpunt van basisspeler Zlatan Ibrahimovic heeft AC Milan met 2-0 gewonnen op bezoek bij Cagliari. Het is voor de 38-jarige Zweed zijn eerste doelpunt sinds hij vorige week terugkeerde bij de gevallen topclub.

Zlatan Ibrahimovic

Met een schuiver in de verre hoek passeerde Ibrahimovic na ruim een uur spelen doelman Robin Olsen. Milan leidde op dat moment al met 1-0 na een wat gelukkige goal van Rafael Leão. Door zijn doelpunt is Ibrahimovic nu in vier verschillende decennia tot scoren gekomen. Op 30 oktober 1999 was hij al trefzeker voor Malmö FF, waarna Ajax hem in 2001 overnam.

Met de zege klimt Milan van de twaalfde naar de achtste plaats in de Serie A. Cagliari behoudt ondanks de nederlaag de zesde plaats. De ploeg uit Sardinië kent tot op heden een uitstekend seizoen en strijdt in de subtop mee voor een plek om Europees voetbal.

Lazio

SS Lazio blijft bovenin meedraaien in de Italiaanse competitie. Tegen Napoli boekten de Romeinen de tiende competitiezege op rij. Daarmee staat Lazio derde, met drie punten minder dan Internazionale en Juventus. In 2000 wist de ploeg voor het laatst de landstitel te veroveren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl