NOS Schaatsen

Razendsnelle Visser prolongeert Europese titel op de 3.000 meter

Razendsnelle Visser prolongeert Europese titel op de 3.000 meter

Esmee Visser heeft in Heerenveen haar Europese titel op de 3.000 meter met succes verdedigd. De 23-jarige 'Diesel uit Beinsdorp' schaatste 3.59,15 en was daarmee ruim sneller dan de de nummer twee, Natalia Voronina.

De Russin reed een tijd van 4.01.66, Daarmee was ze slechts drie duizendste sneller dan Francesca Lollobrigida, die brons pakte. De Tsjechische favoriete Martina Sáblíková stelde teleur met een vierde plaats.

Olympisch kampioene Carlijn Achtereekte ging als een komeet van start en was halverwege veel sneller dan Visser. Die tactiek kwam haar in de laatste rondes echter duur te staan: ze stortte in en werd uiteindelijk vijfde. Irene Schouten reed de zevende tijd.

Visser: 'Heel cool dat ik mijn titel heb verdedigd'

De winnende tijd van Visser was de derde tijd ooit in Thialf verreden. Alleen Ireen Wüst was in het verleden twee keer sneller. Voor Visser was het ook pas de tweede keer, na Salt Lake City, dat ze de 3.000 meter onder de vier minuten aflegde.

Visser na EK-goud: 'Heel cool dat ik mijn titel heb verdedigd'

"Het was supervet, zo in een Thialf vol met enthousiaste mensen. Genieten weer", reageerde een dolblije Visser. "Heel cool dat ik mijn Europese titel heb verdedigd."

De drie kilometer was dit seizoen vaak een worsteling voor Visser. Maar zaterdag viel alles op zijn plaats. "Ik heb weer gereden zoals ik ook in mijn trainingswedstrijdjes doe. Iets meer ontspannen. De race was heel goed, alleen het laatste rondje is nog een verbeterpuntje."

Het schaatsprogramma van zondag in Heerenveen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl