Luis Suárez met Arturo Vidal, Antoine Griezmann en Lionel Messi AFP

Luis Suárez moet worden geopereerd aan zijn rechterknie. Zijn club, FC Barcelona, meldt dat hij zondag onder het mes gaat.

De 32-jarige Uruguayaan kampte al enkele weken met pijn aan zijn knie. Donderdag speelde hij wel nog mee in de met 3-2 verloren wedstrijd tegen Atlético Madrid in de halve finale van de Spaanse Supercup. Die wedstrijd werd in Saudi Arabië gespeeld.

Terug in Spanje heeft Suárez zich laten onderzoeken door de vooraanstaande Spaanse arts Roman Cugat, die concludeerde dat een operatie aan zijn buitenste meniscus noodzakelijk is.

Het is de tweede keer in een jaar dat Suárez geopereerd moet worden aan zijn rechterknie. De spits kon de laatste drie wedstrijden van vorig seizoen ook niet meedoen, omdat hij toen ook een operatie aan zijn meniscus moest ondergaan.

Belangrijk voor Barcelona

De oud-speler van FC Groningen en Ajax zal node gemist worden. Hij was dit seizoen bij een groot deel van de doelpunten van Barcelona betrokken. In 23 wedstrijden was Suárez dit seizoen goed voor 14 doelpunten en 7 assists.

Trainer Ernesto Valverde lijkt ook weinig alternatieven voorhanden te hebben. Hoelang de Uruguayaanse spits door de operatie uit de roulatie zal zijn, is niet duidelijk. Spaanse media melden dat het mogelijk één tot twee maanden kan duren.

STER reclame