Hockeysters beginnen 2020 met zege op China

Simpele zege hockeysters op China in Pro League

De Nederlandse hockeysters zijn goed begonnen aan het tweede seizoen van de Pro League. De ploeg van coach Annan won in Changzhou met 3-0 van China.

Oranje is nu al 24 duels op rij ongeslagen. China won in 2006 voor het laatst van Nederland, maar moest daarna 25 keer een nederlaag slikken en wist een keer een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Ook nu zat een zege er nooit in. Al na acht minuten scoorde Ginella Zerbo na voorbereidend werk van Felice Albers.

Kort na rust verdubbelde Laurien Leurink met een intikker de marge, waarna Zerbo bij een strafcorner uit de tweede rebound opnieuw scoorde. Eva de Goede miste nog een strafbal.

Ilse Kappelle, de 21-jarige speelster van Amsterdam, maakte haar debuut voor Oranje.

Oranje voorlopig ver van huis

Morgen speelt Oranje nog een keer tegen China. Daarna volgen dubbele ontmoetingen met de Verenigde Staten (over twee weken) en Argentinië (half februari).

Vanaf maart speelt Nederland dan thuis tegen achtereenvolgens Nieuw-Zeeland, Australië en Groot-Brittannië. In juni volgen nog twee uitwedstrijden tegen België.

Vorig jaar won Nederland de eerste editie van de Pro League door in de finale Australië te verslaan. In tegenstelling tot toen is er dit jaar geen finaletoernooi.