Acht wintersporters geven ons dit seizoen een kijkje in de keuken. Hoe trainen ze, waar wonen ze en wat doen ze in hun vrije tijd? Het is te volgen op het YouTube-kanaal van NOS Sport.

Deze week in aflevering vijf van de serie: schaatsers Dai Dai Ntab en Thomas Geerdinck en shorttrackster Lara van Ruijven.

Geerdinck heeft een microfoon aangeschaft om zijn inbreng voor de Wintersquad nog professioneler te maken. Op een harmonieuze manier evalueert hij zijn prestaties van de NK afstanden eind december,

"Het is gewoon altijd stress voor het sportgala." In december heeft Van Ruijven buiten het schaatsen genoeg feestjes staan, maar erg ontspannen is het niet altijd.

In aanloop van grote wedstrijden heeft Ntab altijd een vast ritueel: "Ik ga altijd voor een wedstrijd even naar de kapper."

De zogenoemde Wintersquad bestaat verder uit schaatsster Antoinette de Jong, paralympisch zitskiër Jeroen Kampschreur, shorttracker Jasper Brunsmann, snowboarder Niek van der Velden en kunstrijdster Niki Wories.

Bekijk hieronder de eerdere afleveringen:

STER reclame