NOS Sport

Volleybalsters sluiten groepsfase OKT af met nederlaag tegen Polen

Samenvatting: Polen brengt volleybalsters nederlaag toe op OKT

De Nederlandse volleybalsters zijn op hun jacht naar een olympisch ticket tegen een eerste nederlaag aangelopen. In de laatste groepswedstrijd was Oranje, dat zich door de zeges op Azerbeidzjan en Bulgarije al zeker wist van de halve finales, niet opgewassen tegen Polen: 1-3 (20-25, 23-25, 25-23, 23-25).

Nederland begon met de basis die woensdag soeverein Bulgarije had geklopt - dus wederom zonder de nog niet helemaal fitte Lonneke Slöetjes - maar het sterkere Polen bleek meer problemen op te leveren. Serverend liep het soms niet en ook de afstemming tussen spelverdeelster Laura Dijkema en de aanvalsters was niet altijd optimaal.

Geen succes voor het blok dat Anne Buijs en Robin de Kruijf vormen

Dat leidde tot een boeiend duel, waarin Oranje in de laatste drie sets steeds een flinke voorsprong verspeelde. In de vierde set werkten Yvon Beliën (blok) en Celeste Plak (ace) de eerste matchpoints nog weg, maar op het derde capituleerde de Nederlandse formatie.

Door de zege in Apeldoorn kwamen de Poolse vrouwen ook op zes punten en weten zij zich, met de wedstrijd tegen het al uitgeschakelde Azerbeidzjan van vrijdag nog voor de boeg, eveneens verzekerd van een vervolg van het toernooi.

Nederland komt zaterdag om 17.15 uur opnieuw in actie - live te zien op NPO 2, NOS.nl en de NOS-app. Alleen de toernooiwinnaar mag zich komende zomer in Tokio melden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl