NOS Sport

Weer pistemedewerker die niet oplet en weer is het net geen botsing

Piste-medewerker verstoort slalomwedstrijd in Madonna di Campiglio

Voor de tweede keer dit seizoen heeft een onoplettende piste-medewerker een wereldbekerwedstrijd skiën verstoord in Italië. Woensdag was de Argentijn Cristian Javier Simari Birkner daar het slachtoffer van.

Birkner was de 75ste en laatste deelnemer aan de slalom in het Italiaanse Madonna di Campiglio. Hij haalde de finish niet, omdat een verzorger van de piste - die waarschijnlijk dacht dat de wedstrijd al klaar was - het parcours opkwam en daarmee Birkner zodanig hinderde dat die zijn run moest afbreken.

De 39-jarige Birkner, vlaggendrager van Argentinië tijdens de Olympische Spelen van 2010 en 2014, kwam niet door de finish en kreeg daardoor ook geen tijd achter zijn naam.

Eerder incident in Alta Badia

Eerder dit wereldbekerseizoen ging het ook al mis in Alta Badia, een ander Italiaans skioord. De Kroaat Filip Zubcic kon daar op de finishlijn van de reuzenslalom een plots overstekende pistemedewerker nog maar net ontwijken.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

De slalomwedstrijd in Madonna di Campiglio werd gewonnen door de Zwitser Daniel Yule, net als vorig jaar. Legende Alberto Tomba, drievoudig winnaar aldaar, zag hem in de eerste run de snelste tijd neerzetten en het hoofd koel houden in de tweede run.

De slalom was jarenlang het domein van Marcel Hirscher. De Oostenrijker stopte na vorig seizoen en inmiddels hebben de eerste vier slaloms van dit seizoen vier verschillende winnaars opgeleverd: Henrik Kristoffersen, Clément Noël en Alexis Pinturault gingen Yule voor.

Yule slalomt net als vorig jaar naar winst in Madonna di Campiglio

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl