De Nederlandse internationals Giovanni Vogelaar en Mickey Bastings
NOS Sport

Dit keer geen wak in het ijs: ijshockeyers na winst naar tweede ronde OKT

De Nederlandse ijshockeyers hebben zich dankzij een moeizame 5-3 zege op Spanje geplaatst voor de tweede ronde van het olympisch kwalificatietoernooi.

De wedstrijd stond eigenlijk half december op het programma, maar toen moest het duel bij een 0-0 stand in de eerste periode worden gestaakt vanwege een wak in het ijs. Een zamboni had tijdens het dweilen een scheur getrokken die ondanks urenlange pogingen niet te repareren was.

De wedstrijd in Barcelona moest daarop in zijn geheel worden overgespeeld met als inzet een plaats in de tweede ronde van het OKT.

Verschil in derde periode

De ploeg van bondscoach Bo Subr was de bovenliggende partij, maar afstand nemen bleek lastig. De Spanjaarden kwamen na Nederlandse tijdstraffen twee keer op gelijke hoogte en na twee periodes stond het 3-3.

Oranje kon in de derde periode het verschil wel maken. Raymond van der Schuit maakte de 4-3 en Danny Stempher vond zeven seconden voor tijd het lege doel.

Volgende maand is de tweede ronde van het OKT in Nur-Sultan, de hoofdstad van Kazachstan. Behalve het thuisland treffen de Nederlandse ijshockeyers dan Polen en Oekraïne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl