Woningen van Stadgenoot in Amsterdam
NOS Nieuws

'Medewerker steelt miljoenen bij woningcorporatie Stadgenoot'

Een medewerker van de Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot heeft miljoenen euro's gestolen van het bedrijf, meldt De Telegraaf op basis van ingewijden.

De vrouw was senior financieel medewerker. Op die positie maakte zij jarenlang regelmatig geldbedragen van tussen de 10.000 en 20.000 euro over naar de rekening van haar minderjarige dochter, schrijft de krant. Van het geld ging zij gokken en boekte zij luxe vakanties.

Stadgenoot, de twee na grootste woningcorporatie van Amsterdam, bevestigt de fraude, maar zegt niet om hoeveel geld het gaat. "In het belang van het strafrechtelijk onderzoek kunnen we geen toelichting geven", zegt een woordvoerder.

Kale kip

De medewerker werd betrapt omdat ING de overboekingen niet vertrouwde en aan de bel trok. Stadgenoot heeft de medewerker direct ontslagen.

Stadgenoot probeert het geld terug te krijgen. "Maar van een kale kip is het lastig plukken", zegt een woordvoerder tegen De Telegraaf. De woningcorporatie kan tegen de krant niet zeggen hoe het mogelijk was dat de fraude niet eerder werd ontdekt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl