NOS SportAangepast

Beachduo is elkaar na tien jaar nog niet zat: 'Olympisch goud is reëel'

Brouwer en Meeuwsen vierden Oud & Nieuw samen: 'Nu toewerken naar de Spelen'

De Nederlandse volleybalbond hoopt de vier olympische tickets voor het beachvolleybal allemaal in te kunnen vullen. Vooralsnog staan twee vrouwenkoppels hoog genoeg op de ranglijst en bij de mannen lijkt Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen een zekerheidje.

De twee vrienden - "we zijn samen op vakantie geweest en hebben ook Oud & Nieuw met elkaar gevierd" - zijn al tien jaar de vaandeldragers van hun sport in Nederland. In 2013 werden ze wereldkampioen en in 2016 haalden ze olympisch brons.

Olympisch goud als doelstelling

Zondag prolongeerden de nummers zes van de wereld in Aalsmeer hun nationale indoortitel als opwarmertje voor Tokio. "Het nieuwe jaar is begonnen, vanaf nu is het echt toewerken naar de Spelen", aldus Meeuwsen bij de NK.

Brouwer vult hem aan: "Wij vinden goud nog steeds een realistische doelstelling. Serveren en de aanval is onze kracht. Dat moet echter nog beter, want de sterke teams hebben daar wel een weerwoord op."

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen na het winnen van brons in Rio

Brouwer en Meeuwsen waren in de eindstrijd van de NK te sterk voor Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde (21-17, 21-17). Dat duo is in opkomst en hoopt zich ook nog te kwalificeren voor de Spelen.

"We kunnen nog genoeg punten verzamelen in de boel toernooien die we nog hebben. En anders hebben we als vangnet nog het olympische kwalificatietoernooi in Nederland", laat Varenhorst weten.

Gelegenheidskoppel wint bij de vrouwen

Bij de vrouwen won het gelegenheidskoppel Madelein Meppelink/Emi van Driel het goud. Katja Stam en Raisa Schoon, die lang met Van Driel speelde, werden in de finale met 21-17, 21-18 verslagen.

De twee beste teams van Nederland (Sanne Keizer/Madelein Meppelink en Marleen van Iersel/Joy Stubbe) deden om uiteenlopende redenen niet samen mee aan de NK.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl