De geredde puppy AFP

Reddingwerkers hebben in Cambodja een vrouw en een puppy onder het puin van een ingestort gebouw gehaald. Ze konden twee dagen nadat het pand instortte worden gered.

Het dodental is inmiddels vastgesteld op 36, 23 mensen raakten gewond.

Het gebouw in aanbouw in de stad Kep stortte vrijdag rond het middaguur in. Het ging vermoedelijk mis toen bouwvakkers bezig waren met een laag beton op de bovenste, zevende, verdieping. Onder de slachtoffers zijn ook veertien vrouwen en zes kinderen; in Cambodja worden bouwvakkers bij hun werk vaak vergezeld door hun gezinnen.

De pup lijkt gezond te zijn:

Doden en gewonden geborgen uit puin ingestorte flat Cambodja

Honderden reddingswerkers hebben de afgelopen 48 uur er alles aan gedaan om slachtoffers uit het puin te krijgen. Dat was moeilijk doordat de verdiepingen op elkaar terecht waren gekomen. Inmiddels is het reddingswerk afgerond.

Premier Hun Sen heeft beloofd dat nabestaanden 44.000 euro compensatie krijgen. Gewonden krijgen een bedrag van 18.000 euro.

Reddingswerkers zoeken naar slachtoffers AFP

Waardoor het misging is nog niet bekend. De eigenaren van het gebouw zijn aangehouden voor verhoor. De aannemer kwam zelf om.

In Cambodja wordt momenteel veel gebouwd om aan de vraag van Chinese toeristen en investeerders te voldoen. Hoewel daarbij geregeld regels worden overtreden, benadrukte Hun Sen dat ook in andere landen gebouwen instorten, "zelfs in de VS". Een minister meldde eerder echter dat er ook hier met slechte materialen werd gewerkt en de inspectie had gefaald.

Vorig jaar kwamen 28 mensen om het leven toen een ander gebouw instortte. Daarvoor werden zeven mensen aangeklaagd wegens dood door schuld.

STER reclame