NOS NieuwsAangepast

Duitse ski-toeristen doodgereden in wintersportoord Zuid-Tirol

In Noord-Italië vlak bij de Oostenrijkse grens is vannacht een auto met hoge snelheid ingereden op zeventien jonge wintersporttoeristen uit Duitsland. Zes van hen zijn om het leven gekomen, de anderen raakten gewond. Een deel van hen is er slecht aan toe. De politie gaat uit van een ongeluk.

De Duitsers (20-25 jaar) waren in het wintersportdorp Luttach in het Ahrntal (Zuid-Tirol) uit geweest en wilden de straat oversteken naar hun vakantieverblijf toen ze werden aangereden.

De bestuurder van de sportwagen, een Audi TT, heeft het ongeluk overleefd en is ook naar het ziekenhuis gebracht. De man is 28 jaar oud, woont in de buurt en had teveel gedronken. Als hij wordt veroordeeld kan de man tussen de 6 en 12 jaar gevangenisstraf krijgen, zegt correspondent Wouter Zwart.

Slachtoffers identificeren

De slachtoffers moeten nog worden geïdentificeerd. Niet iedereen had een identiteitsbewijs bij zich, en niet iedereen van het gezelschap kende elkaar, zegt de Italiaanse politie. Volgens het Italiaanse persbureau Ansa komen ze uit het noorden van Duitsland.

"In Duitsland komt dit aan als een grote schok", zegt correspondent Zwart. "Dit is echt zo'n plek waar veel Duitse jongeren naartoe gaan om plezier te hebben. Daarnaast is het natuurlijk ook een ramp voor de mensen in Luttach, zo'n heftig ongeluk in zo'n hechte gemeenschap."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl