EPA
NOS NieuwsAangepast

Aanval in voorstad Parijs nu toch behandeld als terroristische daad

De aanslag van gisteren in een park in een voorstad van Parijs wordt door de Franse justitie nu toch beschouwd als een terroristische daad. De zaak wordt behandeld door een speciale anti-terrorisme-afdeling van het Openbaar Ministerie.

Uit onderzoek is in de loop van vandaag gebleken dat de dader die op voorbijgangers instak, was geradicaliseerd en zijn aanval in Villejuif had voorbereid. Gisteren werd nog gemeld dat hij tot de islam was bekeerd, maar niet bekendstond als radicaal. Hij had allerlei psychiatrische problemen en gebruikte ook drugs.

De dader werd na een korte achtervolging door de politie doodgeschoten:

Eerste beelden van de messensteker in voorstad Parijs

Maar de 22-jarige man, die wordt aangeduid als Nathan C., heeft tijdens de aanslag 'Allahoe akbar', 'God is groot', geroepen, zei de officier van justitie vanavond op een persconferentie. Verder maakte zij bekend dat C. een van de voorbijgangers heeft gespaard, omdat die zei dat hij moslim was. Als bewijs zegde de man een islamitisch gebed op. In de rugzak van C. zijn boeken over de salafisme en een koran gevonden.

Bij de aanslag kwam een 56-jarige man om het leven en raakten twee vrouwen gewond. De dader werd door de politie doodgeschoten. Onderzocht wordt nog of hij medeplichtigen had.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl