Frenkie de Jong krijgt de rode kaart

Barcelona verliest twee punten in beladen stadsderby, rood voor De Jong

Barcelona heeft na een rode kaart voor Frenkie de Jong met 2-2 gelijkgespeeld in de stadsderby tegen Espanyol. De Jong kreeg een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart en moest daarna toekijken hoe Espanyol vlak voor tijd de gelijkmaker scoorde.

De Oranje-international kreeg zijn eerste gele kaart toen hij een counter van Espanyol stopte met een overtreding op Matias Vargas. In de 75ste minuut volgde de tweede kaart, toen hij aan het shirt van Jonathan Calleri ging hangen.

Het is de eerste rode kaart in de profcarrière van de 22-jarige middenvelder, die de volgende competitiewedstrijd geschorst is.

Luis Suárez leek Barcelona na een knap doelpunt en prachtige assist op Arturo Vidal drie punten te gaan bezorgen, maar met tien man verloor Barcelona de controle over de wedstrijd.

Espanyol rook bloed en in de 88ste minuut maakte Wu Lei de 2-2 voor de thuisploeg.

Lionel Messi baalt

Real Madrid won eerder op de avond met 3-0 bij Getafe. Real dankte het aan zijn eigen doelman en aan die van Getafe dat het tegen de sterkere thuisclub ging rusten met een 1-0 voorsprong. Thibaut Courtois voorkwam met een paar goede ingrepen een voorsprong voor de thuisploeg.

Zijn Getafe-collega David Soria ging in de fout bij een voorzet van Ferland Mendy. De doelman kwam uit om een voorzet weg te werken, maar bokste de bal in zijn eigen doel.

Getafe drong na rust direct weer aan, maar al snel kopte Varane opnieuw raak. Real kende daarna geen problemen in de voorstad van Madrid en ver in de extra tijd maakte Luka Modric nog de derde treffer van de bezoekers.

Raphaël Varane viert zijn treffer voor Real tegen Getafe

Atlético Madrid maakte in de thuiswedstrijd tegen Levante geen fout. Alle doelpunten vielen in de eerste twintig minuten. De ploeg van trainer Diego Simeone kwam al in de dertiende minuut op voorsprong.

Angel Correa opende de score uit een prachtige aanval van de thuisploeg, opgezet door Thomas Partey. De Ghanese middenvelder verzond een lange pass naar de rechterflank, waar de mee opgekomen vleugelverdediger Kieran Trippier de bal richting het doel volleerde waar Correa klaarstond om in te tikken.

Drie minuten later kwam Levante weer langszij via een halve omhaal van spits Roger. De Braziliaanse verdediger Felipe bracht Atlético opnieuw op voorsprong, door een voorzet van landgenoot Renan Lodi in te koppen.

Door de overwinning houdt Atlético aansluiting bij de koplopers in de Spaanse competitie.