Het Amerikaanse voetbalteam tijdens de Gold Cup in juli
NOS Voetbal

Voetballers VS niet naar Qatar vanwege opgelopen spanningen

Naar aanleiding van de dreigende situatie in het Midden-Oosten heeft de Amerikaanse voetbalbond besloten een trainingskamp in Qatar te annuleren en in eigen land te blijven.

In een tweet schrijft de bond: "Vanwege de situatie in de regio daar, hebben we besloten het trainingskamp in januari voor de mannen uit te stellen."

Na de Amerikaanse aanval van vrijdag op de Iraanse generaal Qassem Soleimani lopen de spanningen in het Midden-Oosten hoog op en is de angst voor nieuwe aanslagen groot.

De Amerikanen slaan nu hun trainingskamp op in Bradenton, Florida, maar gaan mogelijk een andere keer Qatar. "We kijken samen met de Qatar Football Association naar een oplossing in de toekomst, zodat ons team alsnog gebruik kan maken van de Qatarese faciliteiten en gastvrijheid van wereldklasse", schrijft de voetbalbond.

Ajax en PSV naar Qatar

Ook Ajax en PSV trekken naar Qatar voor een trainingskamp. Daar is veel over te doen geweest. Qatar neemt het niet al te nauw met de mensenrechten en bij de bouw van de stadions voor aankomend WK zijn veel doden gevallen.

Ondanks de felle kritiek vertrekken de topclubs deze zaterdag. Ook de nieuwe situatie veranderde daar niets aan. Volgens de woordvoerders van Ajax en PSV is er voor de clubs geen verhoogd risico, al houden ze nauw contact met instanties ter plekke.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl