Sadio Mané viert zijn treffer tegen Sheffield United AFP

Liverpool heeft ook zijn eerste duel in 2020 gewonnen. De soevereine koploper in de Premier League versloeg Sheffield United met 2-0, boekte daarmee zijn negentiende zege in twintig duels en is nu al een jaar ongeslagen in competitieverband.

Het gepromoveerde Sheffield United, dat verrassend achtste staat, baarde opzien door donderdag te trainen in een park naast Anfield Road. Een opmerkelijk besluit, dat dan ook niet op veel goedkeuring kon rekenen van een passerende hond, die op het veld waar de spelers trainden, een plasje deed.

De bijzondere training hielp ook niet veel in de wedstrijd op donderdagavond. Een glijpartij van George Baldock leidde tot de vroege 1-0 van Mohamed Salah en ook daarna deelde de wereldkampioen de lakens uit.

Sheffield-keeper Dean Henderson, gehuurd van Manchester United, hield 'The Blades' lang in de race, maar na de 2-0 van Sadio Mané (intikker na een sluw passje van Salah) was het verzet gebroken.

Liverpool verloor het laatst een competitieduel op 3 januari 2019. Op bezoek bij Manchester City werd het toen 2-1. Dankzij de zege op Sheffield United heeft de ploeg van trainer Jürgen Klopp een voorsprong van dertien punten op nummer twee Leicester City en veertien punten op nummer drie Manchester City.

Liverpool heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld.

STER reclame