1956: Larsen gooit een 'perfect game' tijdens de World Series

De Amerikaanse honkballegende Don Larsen is op negentigjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Larsen schreef in 1956 historie door als werper in de World Series geen enkele honkslag tegen te krijgen en ook geen vier wijd te gooien, een zogenoemde 'perfect game.' Tot op heden is het de enige 'perfect game' in de World Series geweest.

Larsen speelde zijn legendarische wedstrijd op 8 oktober 1956 namens New York Yankees in de stadsderby tegen Brooklyn Dodgers. De Yankees wonnen de wedstrijd met 2-0 en wisten later ook de World Series te winnen. Larsen werd dat jaar ook uitgeroepen tot beste speler.

"De perfect game van Don is een van de meest aansprekende momenten uit onze geschiedenis, tot stand gekomen in een legendarische periode van onze club", zo reageerden de Yankees in een verklaring. "Misschien heeft Don in dat betreffende duel wel voor de beste prestatie ooit gezorgd in de Major League. Het is zonder enige twijfel onvergetelijk wat hij heeft gedaan."

Larsen speelde in totaal vijftien jaar in de Major League (MLB) en kwam daarin uit voor zeven ploegen. Tussen 1955 en 1959 speelde hij voor de Yankees, waarmee hij twee keer (in 1956 en 1958) de World Series won.

STER reclame