Ceylin Alvarado ANP

Het jaar is nog geen dag oud of Mathieu van der Poel en Ceylin Alvarado zijn al van de nul af. De Nederlanders schreven op Nieuwjaarsdag de GP Sven Nys op hun naam, een veldrit in het Belgische Baal die meetelt voor de DVV Trofee.

Alvarado toonde al vrij snel aan dat ze ook in 2020 nauwelijks te kloppen is. De 21-jarige sloeg in het begin een aardige kloof. "Ik voelde vrij snel dat ik beter reed dan de anderen. Alleen Lucinda Brand kwam nog in de buurt en een sprint met haar moest ik vermijden."

Brand kwam op een kleine minuut als tweede over de finish, voor nog tweede Nederlandse veldrijdsters: Annemarie Worst en Europees kampioene Yara Kastelijn. In het klassement, dat opgemaakt wordt op basis van tijdverschillen, breidde Alvarado haar voorsprong op Worst uit naar 2.06.

Mathieu van der Poel ANP

Van der Poel gaf voor de cross nog aan dat hij het rustiger aan probeert te doen dit crossseizoen. "Ik probeer zo spaarzaam mogelijk te crossen, omdat ik met het oog op het voorjaar weinig op interval heb getraind", aldus de wereldkampioen tegen Sporza.

Hij trok in Baal evenwel snel ten aanval, kreeg de Belg Eli Iserbyt met zich mee, maar liet even later de achtervolgers terugkeren. Na twee rondes zette hij nog een keer aan en dit keer moest de concurrentie definitief passen.

Alpecin-Fenix

Ook Van der Poel greep, net als ploeggenote Alvarado, de mogelijkheid aan om de nieuwe sponsoren Alpecin en Fenix te tonen. Sinds 1 januari vervangen zij de oude geldschieters Corendon en Circus. "Het is motiverend om de nieuwe sponsors gelijk wat in de kijker te zetten."

STER reclame