Na maanden doelpuntendroogte scoort Alireza Jahanbakhsh ineens twee keer in vijf dagen

Oud-AZ'er dwarsboomt Chelsea met omhaal, zorgen Spurs om Kane

Voormalig AZ-aanvaller Alireza Jahanbakhsh is los in Engeland. De Iraniër wist zijn transfersom van 19 miljoen euro nooit waar te maken in zijn eerste anderhalf jaar bij Brighton, maar scoorde op Nieuwjaarsdag voor de tweede keer in vijf dagen.

Jahanbakhsh bezorgde Brighton een verdiend punt tegen Chelsea (1-1) en deed dat op een manier die in schril contrast stond met zijn moeizame periode in Engeland tot een week geleden.

Omhaal in de verre hoek

De aanvaller besloot het in de 84ste minuut maar eens te proberen met een omhaal en zag zijn inzet op prachtige wijze binnen vallen in de verre hoek. Jahanbakhsh poetste daarmee de 0-1 van César Azpilicueta weg.

Alireza Jahanbakhsh maakt de 1-1 met een prachtige omhaal

Jahanbakhsh scoorde zaterdag tegen Bournemouth (2-0 zege) ook al. De eredivisietopscorer van het seizoen 2017/2018, in dienst van AZ, had daarvoor in zijn eerste twintig wedstrijden voor Brighton geen enkele maal het net gevonden.

Jahanbakhsh was in de 68e minuut in het veld gekomen voor de Australiër Aaron Mooy. Davy Pröpper had een basisplaats bij Brighton.

Zorgen bij Tottenham om Kane

Tottenham Hotspur verloor met 1-0 bij Southampton, maar manager José Mourinho had er vooral de pest in dat zijn topscorer Harry Kane in de tweede helft geblesseerd uitviel. Hij greep daarbij naar zijn hamstrings.

Leicester City, de knappe nummer twee van Engeland, won verdiend met 3-0 bij Newcastle United, dat kort na de rust Fabian Schär zag uitvallen, terwijl het al drie keer had gewisseld. Ook Manchester City won, thuis met 2-1 van Everton.