Regio15

In Zoetermeer is een aantal bedrijfspanden in vlammen opgegaan. De grote brand brak uit in een papier- , ijzer- en metaalhandel op een industrieterrein. De brandweer adviseert omwonenden om ramen en deuren te sluiten.

De rook en papierdeeltjes kunnen voor overlast in de omgeving zorgen. Op een twittervideo van de politie is te zien dat er 's nachts as neerdwarrelde in de buurt van het terrein aan de Industrieweg.

Het blussen gaat nog heel de dag duren, maar volgens Omroep West heeft de brandweer het vuur zo goed als onder controle.

Toen de brand uitbrak, waren er in het bedrijfspand twee mensen. Zij hebben het pand veilig kunnen verlaten, wel heeft een van hen rook ingeademd. Die persoon is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Bekijk hier beelden van de brand afgelopen nacht:

Bedrijfspand Zoetermeer volledig uitgebrand

Het vuur sloeg over naar een nabijgelegen bedrijf, waar mensen opslagruimte kunnen huren. Meerdere gebouwen zijn uitgebrand, maar het precieze aantal is nog onduidelijk. Ook de oorzaak is nog onbekend.

De locatie van de brand maakte het volgens de brandweer moeilijk om de vlammen te doven. "Achter het pand loopt een sloot en daar staat de gevangenis. Daardoor hadden we moeite om het vuur onder controle te krijgen", zegt de woordvoerder tegen Omroep West.

STER reclame