LeBron James in actie tegen Dallas Mavericks
NOS Sport

James - superster van het basketbal - temt rijzende ster Doncic

In de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA hebben superster LeBron James en rijzende ster Luka Doncic vannacht tegen elkaar gespeeld. En daarbij liet James een dag voor zijn 35-jarige verjaardag zien nog lang niet versleten te zijn.

Hij won de thuiswedstrijd met Los Angeles Lakers met 108-95 van Dallas Mavericks en werd de negende speler in de NBA die de grens van 9.000 assists passeerde. De 20-jarige Sloveen Doncic kwam in het verhaal niet voor.

Mede dankzij negen triple-doubles van Doncic (dubbele cijfers als het gaat om punten, assists en rebounds) behoren de Mavericks dit seizoen met 21 overwinningen tot de succesvolste ploegen in de NBA. De Lakers van James hebben al 26 zeges.

Duizelingwekkende cijfers Doncic

In honderd wedstrijden maakte Doncic 2.332 punten, pakte hij 827 rebounds en gaf hij 681 assists. Dat lukte in het verleden alleen Oscar Robertson. James kwam in zijn eerste honderd duels tot 2.181 punten.

In Los Angeles kwam Doncic er echter niet aan te pas. Hij maakte wel negentien punten, maar slechts vijf van zijn veertien veldworpen waren raak. De verdediging van de Lakers had de tweedejaars NBA-speler in de tas.

"Dit was een van de ergste wedstrijden die ik gespeeld heb. Echt een verschrikkelijke avond, meer kan ik er niet over zeggen", zei Doncic na afloop.

Luka Doncic komt er niet aan te pas tegen de Lakers

James maakte dertien punten, maar was vooral blij met het behalen van 9.000 assists. "Het passen van de bal zit al in me vanaf de eerste keer dat ik een basketbal oppakte. De verdediging van de tegenpartij afleiden en een teamgenoot vrij spelen is een van de mooiste dingen die er is."

Bryant zit als toeschouwer langs de kant

Na de wedstrijd kon Doncic wel even lachen toen hij een andere grootheid tegen het lijf liep: Kobe Bryant. "Hij praatte Sloveens tegen me. Hij sprak mijn taal. Kobe die Sloveens praat, ik was zo verbaasd."

James ging zich na de wedstrijd opmaken voor een bescheiden verjaardagsfeestje. "Mijn grootste verjaardagsfeest was toen ik 21 werd. Nu doe ik rustig aan. Als ik veertig word, dan wordt het episch."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl