NOS Sport

Oranje-handbalsters terug naar hun clubs en treffen elkaar in Duitsland

Oranje-handbalsters gaan terug naar hun clubs en treffen elkaar in Duitsland

Twee weken geleden schreven de Nederlandse handbalsters geschiedenis door in Japan wereldkampioen te worden. Er volgden feestjes, huldigingen en het team werd uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar.

"We zijn er trots op, maar nu moeten we weer aan het werk", zegt Laura van der Heijden, vlak voordat ze samen met Angela Malestein met Bietigheim de Bundesligatopper tegen Borussia Dortmund en vier andere Oranje-internationals speelt.

Bij Dortmund spelen Rinka Duijndam, Inger Smits, Merel Freriks en Kelly Dulfer. Die laatste zoekt Van der Heijden en Malestein voor de wedstrijd even op in hun hotel. "Lang niet gezien....", grappen ze.

Handbalsters drie dagen na wereldtitel ook Sportploeg van het Jaar

Echt beseffen wat er de afgelopen twee weken allemaal gebeurd is, doen ze niet. Malestein: "Ik denk dat dat pas na het seizoen komt. We gaan in zo'n sneltreinvaart door. Tokio staat straks ook voor de deur. Daarna kunnen we terugkijken."

Dulfer: "Een paar Duitse meiden zeiden: we mogen met een wereldkampioen trainen. Super leuk, maar het gaat gewoon door allemaal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl