Erling Haaland
NOS Voetbal

Borussia Dortmund wint de slag om jonge spits Haaland

Borussia Dortmund heeft de slag om de talentvolle spits Erling Haaland gewonnen. De 19-jarige Noor, die bij veel Europese topclubs in de belangstelling stond, heeft bij de Duitse topclub een contract tot de zomer van 2024 getekend.

Haaland komt over van RB Salzburg, waar hij dit seizoen veel indruk in de Oostenrijkse competitie en de Champions League maakte. Haaland gaat op 3 januari al met Dortmund mee op trainingskamp.

Ook Manchester United en Juventus hadden grote belangstelling voor de 1,94 meter lange spits, die in de Oostenrijkse competitie in veertien duels zestien keer scoorde en zes assists afleverde.

In de Champions League, waarin Salzburg de groepsfase niet overleefde, tekende de zoon van oud-international Alf-Inge Haaland voor acht doelpunten. In de Oostenrijkse beker scoorde hij vier keer in twee duels.

Bewuste keuze

Haaland meldde zondag dat hij bewust voor Borussia Dortmund heeft gekozen. "Ik heb intensieve gesprekken met de clubleiding gevoerd. Ik kan niet wachten om voor 80.000 toeschouwers te gaan spelen."

Met de transfer zou volgens Duitse en Oostenrijkse media ongeveer twintig miljoen euro gemoeid zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl