In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

73-jarige man mishandeld na opmerking over vuurwerk: 'Ik vind het lafbekken'

Een 73-jarige man uit Andijk is gisteren door drie jongens mishandeld nadat hij ze had aangesproken op het afsteken van vuurwerk. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd.

Tegen NH Nieuws vertelt de man dat er al dagenlang vuurwerk werd afgestoken voor zijn huis. Bij elke knal schrok hij en ook zijn katten werden erg onrustig. "Ze gooiden op een moment zo'n zware bom, dat ik dacht: dit kan niet meer. Ik schrik er al van, terwijl ik vrij hardhorend ben."

Hier vertelt de man van 73 wat er gebeurde.

Man uit Andijk mishandeld die jongens aansprak over vuurwerk

Aan het einde van de middag ging de man naar buiten om te vragen of de jongens weg wilden gaan. Vanuit het niets kreeg hij vervolgens een harde klap in zijn gezicht. Het slachtoffer viel op de grond en kreeg ook trappen tegen zijn hoofd.

De verdachten renden weg, meldt NH Nieuws. Van de daders is niet veel bekend. Wel weet het slachtoffer uit Andijk te vertellen dat in ieder geval twee van de jongens blank waren en donkere kleding droegen. Ze spraken Nederlands en zijn volgens het slachtoffer ongeveer 18 jaar.

Last met ademhalen

Zijn oog is een dag na de mishandeling nog opgezwollen en paarsblauw van de bloeduitstortingen. "De arts zei dat ik geluk heb gehad dat ik nog redelijk kan kijken. Mijn ribben zijn waarschijnlijk ook beschadigd en ik heb last met ademhalen."

"Ik hoop dat ze gepakt worden", benadrukt de man nog. "Die jongens zijn echt niet normaal. Er zit in die jongens ergens een zware kronkel. Een heel gevaarlijke kronkel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl