Wijnaldum, Milner en Henderson schreeuwen het uit: Liverpool wint met 4-0 bij Leicester City

Ongenaakbaar Liverpool zet nummer twee Leicester te kijk

Hoewel er vermoedelijk nog maar weinig clubs zijn in Engeland die de illusie koesteren Liverpool van de titel te kunnen afhouden, heeft het team van trainer Jürgen Klopp andermaal aangetoond de concurrentie dit seizoen zelfs geen vinger te gunnen. Op bezoek bij Leicester City, de thuis nog ongeslagen nummer twee van de ranglijst, boekte Liverpool een even eenvoudige als overtuigende 4-0 zege.

Leicester, in 2016 nog landskampioen, leek verlamd door de druk en maakte veel fouten. Liverpool kreeg alleen al in de eerste minuut twee grote kansen. De 0-1 viel na een half uur. Firmino, die zaterdag Liverpool de eerste wereldtitel voor clubs had bezorgd, kopte een puntgave voorzet van Trent Alexander-Arnold langs doelman Kasper Schmeichel.

Penalty, vloeiende aanval, droog schot

Leicester kon topscorer Jamie Vardy ook na rust nooit in stelling brengen en bleef machteloos. Liverpool, met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basisopstelling, besliste met drie doelpunten tussen de 71ste en 78ste minuut de ongelijke strijd. Invaller James Milner scoorde vanaf de penaltystip, Firmino na een vloeiende aanval en Alexander-Arnold met een droog schot.

Door de zege heeft Liverpool nu, na achttien speelronden, een voorsprong van dertien punten op Leicester, dat wel tweede blijft. Vrijdag kan Manchester City, dat op bezoek gaat bij Wolverhampton Wanderers, de tweede plaats overnemen.