Het zwembad van Club La Costa World in Las Lagunas de Mijas

Dood drie gezinsleden in Spaans zwembad waarschijnlijk 'tragisch ongeluk'

In het Spaanse Fuengirola is het hotelzwembad weer open waar op Kerstavond drie Britten verdronken. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat het zwembad onveilig is.

Uit onderzoek blijkt dat er niets mis is met het afzuigsysteem van het bad. Waarschijnlijk kwam een meisje van 9 in het zwembad in problemen en sprongen haar vader en haar broer haar na om te helpen.

Het is nog steeds onduidelijk wat er precies misging bij de mislukte redding door de 52-jarige vader en 16-jarige broer.

Badmuts

De politie heeft volgens Spaanse media laten weten dat er mogelijk iets mis was met het afzuigingssysteem van het zwembad, omdat de badmuts van het meisje daar is gevonden. Maar testen wezen daar dus niet direct op.

Ook vergiftiging is vrijwel uitgesloten, aangezien een andere dochter van het gezin ook aan het zwemmen was. Zij had nergens last van en was op tijd het zwembad uit.

De papieren van het zwembad waren in orde, aldus de manager:

Manager resort: 'Met het zwembad was niks mis'

Het resort waar de drie verbleven spreekt van "een tragisch ongeval". "Iedereen die betrokken was bij dit incident is geschokt", schrijft het op Facebook.

Er zijn na politieonderzoek verder geen aanwijzingen gevonden dat het zwembad onveilig is. Het zwembad is daarom weer open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl