Reuters
NOS Nieuws

Bloomberg huurde gevangenen in voor telefoontjes naar kiezers

Amerikaanse gevangenen hebben uit naam van de Democratische presidentskandidaat Michael Bloomberg potentiële kiezers telefonisch benaderd. Dat heeft de miljardair en oud-burgemeester van New York bevestigd op Twitter.

Voor de campagne werd een callcenter ingehuurd, dat gebruik maakt van gevangenen die zijn opgesloten in New Jersey en Oklahoma. Vanuit in ieder geval een van die staatsgevangenissen belden veroordeelden uit naam van de Democratische campagne, meldde de Amerikaanse nieuwssite The Intercept gisteren.

In een reactie op Twitter laat Bloomberg weten dat het verhaal klopt. Maar hij en zijn medewerkers zouden van niets hebben geweten:

"We kwamen erachter toen de journalist van The Intercept ons belde", schrijft Bloomberg. Volgens hem is toen onmiddellijk de samenwerking beëindigd met het bedrijf dat de gevangenen inhuurde. "We ondersteunen deze praktijken niet en we gaan erop letten dat de bedrijven waarmee we samenwerken zich hier niet schuldig aan maken."

Bijverdienste

Vanuit een vrouwengevangenis in Oklahoma zouden gedetineerden hebben gebeld naar mensen in Californië. Ze konden als callcentermedewerker 1,45 dollar per uur verdienen, schrijft de BBC.

Eind november stelde Bloomberg zich officieel kandidaat voor de presidentsverkiezingen van volgend jaar. Hij zegt 100 miljoen dollar te willen steken in een online advertentiecampagne tegen de Amerikaanse president Trump.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl