De eerste dag van de Serious Request-actie
NOS Nieuws

Wekdienst 24/12: eindstand Serious Request en vonnis hacker naaktfoto's BN'ers

Goedemorgen! Vandaag hoort hacker van bekende Nederlanders Mitchell van der K. zijn vonnis. En vanavond, Kerstavond, eindigt de 3FM-actie Serious Request: The Lifeline.

Het wordt een bewolkte dag met perioden van regen. 's Avonds wordt het vanuit het westen vaker droog. De temperatuur verschilt van 6 graden in het noorden van het land tot 10 graden in het zuiden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De rechter doet uitspraak in de zaak tegen Mitchell van der K.. Hij wordt verdacht van het stelen en online publiceren van seksueel getinte foto's en video's van bekende Nederlanders. Het OM heeft drie jaar cel geëist.
  • Vanavond eindigt de 3FM-actie Serious Request: The Lifeline in Groningen. Het radiostation heeft dit jaar samen met het Rode Kruis geld ingezameld voor slachtoffers van mensenhandel.
  • Op de Russische erebegraafplaats in Leusden worden de 865 slachtoffers herdacht die om het leven kwamen tijdens de oorlog tegen de Duitsers.

Wat heb je gemist?

Inwoners van de Syrische provincie Idlib komen steeds meer in het nauw door de aanval die het Syrische regeringsleger vorige week inzette. Het leger zou onder meer een belangrijke snelweg tussen hoofdstad Damascus en Aleppo in het noorden op de rebellen willen veroveren.

Door het geweld, dat vorige week oplaaide, zijn inmiddels 120.000 Syriërs op de vlucht geslagen richting de Turkse grens. Hulpverleners zeggen ook dat Russische en Syrische gevechtsvliegtuigen burgerkonvooien beschieten. Moskou en Damascus ontkennen dat en zeggen dat ze het gemunt hebben op rebellen.

Een familie op de vlucht voor het geweld in de Syrische stad Maaret al-Numan, in de provincie Idlib

Ander nieuws uit de nacht:

  • In Spijkenisse is een man om het leven gekomen bij een vechtpartij. Agenten troffen rond middernacht een gewonde man aan, die kort daarna overleed. De politie heeft niemand opgepakt.
  • In Den Bosch zijn twee mannen zwaargewond geraakt bij een vuurwerkincident. Er werd onder meer een traumahelikopter opgeroepen. De slachtoffers zijn met ambulances naar het Oogziekenhuis in Rotterdam gebracht.
  • Op het Indonesische eiland Sumatra is een bus met tientallen passagiers in een ravijn gestort. Volgens de politie zijn zeker 24 mensen om het leven gekomen en dertien anderen gewond geraakt.
Bus stort in ravijn en komt terecht in rivier

En dan nog even dit:

Het Britse koningshuis heeft delen van de kersttoespraak vrijgeven. In de speech, die op Eerste Kerstdag wordt uitgezonden, spreekt koningin Elizabeth van een moeilijk jaar, zowel voor Groot-Brittannië als de koninklijke familie.

Volgens Britse media refereert ze waarschijnlijk aan de moeizame brexit en aan de ophef rond prins Andrew. Die trok zich onlangs terug uit het openbare leven vanwege zijn vriendschap met de omstreden Amerikaanse zakenman Jeffrey Epstein.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl