Darter Adrian Lewis
NOS Sport

Oud-wereldkampioen Lewis richt zich op in titanenstrijd met Webster

De eerste grote klapper op het WK darts is gewonnen door oud-wereldkampioen Adrian Lewis. Het duel in de derde ronde met Darren Webster ontaardde in een thriller op bijzonder hoog niveau (4-3). En daar was het uitzinnige publiek na tien relatief rustige toernooidagen ook flink aan toe.

De carrière van Lewis zat de laatste jaren in een enorme dip, met als dieptepunt het moment dat hij uit frustratie een duw uitdeelde aan Jose Justicia tijdens de kwalificaties voor de UK Open.

Het gaat inmiddels weer wat beter met de 34-jarige Lewis, die vorige maand voor het eerst weer een kwartfinale bereikte tijdens een groot tv-toernooi. De als dertiende geplaatste Engelsman laat dit toernooi echter nog maar bij vlagen zijn beste spel zien.

In de tweede ronde worstelde hij al met Cristo Reyes, die hij na verlenging van zich afschudde. Nu leek Webster een maatje te groot, maar bij een 2-0 achterstand maakte de winnaar van 2011 en 2012 zich ouderwets kwaad.

Negendarter

Lewis bleef in de wedstrijd door een paar finishes van boven de honderd uit te gooien, waarna zijn tegenstander Webster aanhaakte bij het hoge niveau. Webster gooide zelfs 142 uit en miste de laatste pijl voor een negendarter. In een bloedstollende beslissende set kwam Webster met 2-0 voor, maar won de ontketende Lewis de vier legs daarna.

Jeffrey de Zwaan opent om 20.10 uur het avondprogramma met zijn partij tegen Dave Chisnall. Daarna zijn er ook nog twee interessante affiches met Gary Anderson-Ryan Searle en Peter Wright-Seigo Asada. Titelverdediger Michael van Gerwen plaatste zich zondag al voor de vierde ronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl