Ajax-spits Klaas Jan Huntelaar en AZ-verdediger Jonas Svensson in duel
NOS Voetbal

Wijzigingen in programma eredivisie vanwege Europese duels Ajax en AZ

Met het oog op het programma dat Ajax en AZ in de Europa League te wachten staat, heeft de KNVB enkele aanpassingen doorgevoerd in het eredivisieschema. Dat betreft in de eerste plaats duels van beide overgebleven Nederlandse clubs op het Europese podium, maar raakt hier en daar ook andere confrontaties.

De wijzigingen betreffen meestal nieuwe aanvangstijden, maar in enkele gevallen is er ook sprake van een andere speeldag.

AZ, dat in de Europa League op 20 en 27 februari tegenover LASK Linz staat, zou op zaterdag 22 februari moeten aantreden tegen PEC Zwolle, maar die thuiswedstrijd is verplaatst naar een dag later. Tegelijkertijd is sc Heerenveen-ADO Den Haag juist naar de zaterdag gehaald.

Ajax-AZ stond al voor zondag 1 maart op de kalender en daar verandert ook niets aan, zij het dat de aftrap niet om 16.45 uur zal zijn, maar pas om 20.00 uur.

Succesvolle campagne

De voetbalbond speelt ook vast in op een mogelijk succesvolle Europese campagne van Ajax, dat in februari moet zien af te rekenen met Getafe, en AZ.

De achtste finales in de Europa League staan gepland voor 12 en 19 maart, reden voor de KNVB om Ajax-FC Twente van zaterdag 14 maart te verschuiven naar zondag 15 maart (20.00 uur). In het kielzog is PSV-FC Emmen een dag naar voren gehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl