Michael van Gerwen in zijn partij tegen Ricky Evans
NOS SportAangepast

Van Gerwen komt in vorm op WK, Noppert onderuit

Negen dagen na zijn eerste wedstrijd op het WK heeft darter Michael van Gerwen ook zijn tweede partij gewonnen. In Londen was hij in de derde ronde de Engelsman Ricky Evans met 4-0 de baas.

Van Gerwen mocht als titelverdediger al tijdens de openingsavond van het WK op 13 december aan de bak. Dat hij vervolgens negen dagen in de wachtkamer moest plaatsnemen, bleek de drievoudig wereldkampioen niet te deren. Van Gerwen werd duidelijk niet gehinderd door gebrek aan wedstrijdritme en werkte zich soepel naar de vierde ronde.

Zo begon hij de wedstrijd in Alexandra Palace met een maximale score van 180 en kwam hij in de legs die hij mocht beginnen amper in de problemen. De eerste set pakte hij met 3-2.

Evans vergeet toe te slaan, Van Gerwen niet

Evans, die bekend staat om zijn moordende tempo, werd in september nog met 6-0 van het bord gegooid door Van Gerwen. Dit keer kon hij de Nederlander redelijk partij bieden, maar op de cruciale momenten gaf hij niet thuis.

Zo verloor hij kansloos de tweede set, maar had hij een goede kans om de derde set te pakken. Hij miste echter vier pijlen op een dubbel, waarna Van Gerwen toesloeg en er 3-0 van maakte.

In de vierde set kreeg Van Gerwen het nog even moeilijk, maar met twee fraaie finishes trok hij de partij alsnog naar zich toe. Na de kerstdagen neemt de Brabander het in de achtste finales op tegen de Engelsman Stephen Bunting.

Noppert verliest van Huybrechts

Danny Noppert ging eerder op de avond onderuit tegen de Belg Kim Huybrechts. In 'Ally Pally' werd het 2-4.

De 28-jarige Fries begon uitstekend aan de partij door al zijn kansen op een dubbel meteen te benutten en met 3-1 de eerste set te pakken.

Danny Noppert in zijn partij tegen Kim Huybrechts

In de tweede set kwam hij nog wel op een 2-1 voorsprong, maar toen gaf Huybrechts gas. De Belg, die in de eerste ronde Geert Nentjes versloeg en in de tweede ronde titelkandidaat Rob Cross de baas was, won twee legs op rij en trok daarmee de partij weer gelijk.

Huybrechts komt nog meer op stoom

De wedstrijd ging daarna nog even gelijk op, maar nadat Huybrechts de vierde set had gewonnen en er 2-2 van had gemaakt, drukte hij door.

Noppert kwam in de sets die volgden telkens net tekort om het de Belg echt moeilijk te maken en wist nog maar één leg te pakken.

Uitslagen 22 december

Jonny Clayton (Wal) Stephen Bunting (Eng) 0-4
Darius Labanauskas (Lit) Max Hopp (Dui) 4-2
Nathan Aspinall (Eng) Krzysztof Ratajski (Pol) 4-3
James Wade (Eng) Steve Beaton (Eng) 2-4
Kim Huybrechts (Bel) DANNY NOPPERT (NED) 4-2
MICHAEL VAN GERWEN (NED) Ricky Evans (Eng) 4-0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl