NOS SportAangepast

Trainer Hari: enkel niet gebroken, laat derde gevecht maar komen

Badr Hari heeft aan het gevecht met Rico Verhoeven geen botbreuken overgehouden. De 35-jarige kickbokser moest gisteravond in Arnhem de strijd in de derde ronde staken met een ogenschijnlijk zware enkelblessure.

Hari werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar zijn enkel in het gips is gezet. Volgens Hari's trainer Mike Passenier is al duidelijk dat er geen breuken zijn. "Het is iets met zijn enkelbanden", zegt hij. "Maar morgen weten we meer, dan kijkt een specialist ernaar."

Na afloop was te zien hoe Hari per brancard werd afgevoerd en naar het ziekenhuis ging:

Badr Hari verlaat per ambulance het stadion

Over het gevecht zelf zegt Passenier dat het tot het gewraakte moment volgens plan verliep. "Het lukte allemaal, Badr stootte goed door." Hij twijfelt er dan ook niet aan dat zijn pupil de strijd had gewonnen als hij niet geblesseerd was geraakt. "Nee hoor, dat was een kwestie van tijd."

Mede daarom kunnen Passenier en Hari niet wachten op een nieuw gevecht tegen Verhoeven. "Zodra Badr is hersteld, doen we misschien eerst weer wat kleinere wedstrijden en dan mag gevecht nummer 3 wat ons betreft komen", aldus Passenier. "Die twee hebben elkaar nodig, het is een beetje zoals Ajax en Feyenoord."

Nachtclub

Op sociale media oogstte Hari overigens na het gevecht kritiek omdat hij ondanks zijn blessure opdook in een nachtclub in Rotterdam. Op foto's is te zien dat hij op een bank zit. De verklaring voor zijn aanwezigheid is volgens Passenier echter simpel: dat was contractueel zo afgesproken.

"Die mensen hebben betaald voor een kaartje voor een evenement met Badr als speciale gast, dat kun je niet zomaar afzeggen", vindt zijn trainer. "Bovendien is hij daar maar een kwartiertje geweest, toen is hij weer weggegaan."

Bekijk de bewogen titelstrijd Verhoeven-Hari en alles daaromheen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl