Regio 1

De man die gisteravond in Den Haag werd doodgestoken is een 20-jarige speler van de Haagse amateurvoetbalclub H.V.V. Laakkwartier. Meer dan 200 mensen hebben Bilal Aydin herdacht tijdens een bijeenkomst op de club.

"De spelers van zijn elftal hebben hun verdriet gedeeld met elkaar. Het was een respectvolle bijeenkomst", zegt voorzitter Ron Jansen tegen Omroep West. Aydin was de aanvoerder van het eerste elftal van de club.

Na de bijeenkomst liep de groep een tocht in de richting van de Goudriaankade, waar Aydin is doodgestoken.

Jansen zegt dat iedereen bij de club erg geschrokken is van het nieuws. "Als je hoort dat iemand is neergestoken houd je er niet direct rekening mee dat het iemand van de club is." In de appgroep van de spelers is met verslagenheid gereageerd. "Die jongens zitten er helemaal doorheen."

'Echt een voetbaldier'

Aydin speelde al vanaf de jeugd bij de voetbalvereniging in het Laakkwartier. "Die jongens spelen al twaalf jaar met elkaar, nu ook in het eerste", vertelt Jansen. "Hij was echt een voetbaldier. Gaf altijd iedereen een hand bij binnenkomst en had ook respect voor de trainers. Zijn vader ging ook altijd mee naar uitwedstrijden. Echt heel betrokken."

De politie bevestigt dat het slachtoffer een 20-jarige man uit Den Haag is. Gisteravond zijn drie verdachten aangehouden en vanochtend heeft de politie een vierde persoon opgepakt. Over de toedracht is nog niets bekend.

Een buurtgenoot van Aydin zegt tegen Omroep West dat Aydin een ruzie probeerde te sussen voordat hij werd neergestoken.

STER reclame