NOS Schaatsen

'Het levert toch een andere blik op de stoere Ireen Wüst op'

Wüst en De Jong, van ploeggenoten tot toekomstig bruidspaar

In de laatste dagen van 2019 graven de verslaggevers van NOS Sport weer in hun eigen werk om een voor hen gedenkwaardige reportage of bijzonder interview van het afgelopen jaar toe te lichten. Vandaag: Erik van Dijk en de verliefdheid van Ireen Wüst.

"Voor mij is een van de bijzondere reportages dit jaar een ontmoeting met Ireen Wüst en haar toekomstige echtgenote Letitia de Jong."

"Als verslaggever volg ik Wüst al vanaf het begin van haar carrière. Ik heb haar van een jonge spring-in-'t-veld zien opgroeien tot een volwassen wereldtopper. Onze grootste olympiër aller tijden."

"Wat me zo bijblijft van dit item en van de gesprekken die collega's Jeroen Stekelenburg en Bert Maalderink in het verleden met haar hadden, is hoe open ze blijft. Over hoe ze in het leven staat en wat ze meemaakt in haar schaatsleven."

"Het is een onderwerp geworden dat niet noodzakelijk echt bij NOS Sport past. Niet over rondjes 32,2 en niet over wereldbekers of schaatsdoelen in de toekomst.

"Een gesprek over verliefdheid en over een aankomend huwelijk. Over hoe een koppel dat schaatst soms ook nog concurrent is van elkaar. Een paar dat vorig seizoen moest dealen met groot verlies."

"Het levert toch een andere blik op de stoere Wüst op en de warmte die ze heeft gevonden. Onder het genot van een heerlijk bord Kaiserschmarren."

Wüst weer wereldkampioene op schaatsmijl

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl