NOS Sport

Verhoeven kritisch op zichzelf, tumult op persconferentie

Verhoeven: 'Ben teleurgesteld in mezelf, maar kon door'

"Oei, dit is niet goed", dacht Rico Verhoeven toen Badr Hari in de derde ronde naar zijn enkel greep. "Het is jammer hoe het is gelopen. Hij zat er lekker in, ik ook voor mijn gevoel, de mensen waren aan het genieten. Dit is gewoon balen."

De rematch voor de wereldtitel in het zwaargewicht eindigde opnieuw met een blessure van Hari. Was het in 2016 zijn arm, nu ging het mis bij zijn linkerbeen.

"Ik ben hier niet blij mee. Je wil het liever afmaken. Zo wil ik niet winnen, op dezelfde manier als de eerste keer."

Verhoeven wordt na het gevecht met Hari geprovoceerd door collega-kickbokser Hesdy Gerges en is het op een gegeven moment helemaal zat:

Verhoeven laat zich provoceren op persconferentie: 'Ik sla je de hele ring door, pannenkoek!'

Hari had het Verhoeven tot dan toe moeilijk gemaakt in de ring. Tot twee keer toe ging de regerend wereldkampioen neer. Dat kwam omdat Verhoeven zich mee liet slepen in het gevecht, legt hij uit.

"Hij raakte me een paar keer goed, en toen dacht ik: als je wilt vechten, dan gaan we vechten. Maar toen raakte hij me nog een paar keer, omdat hij sneller is."

"Ik had het wedstrijdplan moeten volgen en afstand blijven houden, zodat hij me niet kon raken", analyseerde Verhoeven. "Dat is klote, ik ben teleurgesteld in mezelf. Ik werd te emotioneel, dat is een amateurfout."

Het is net schaken.

Rico Verhoeven

Verhoeven zegt dat hij zich beter aan zijn strategie had moeten houden. "Het is net schaken. Je ziet het ook bij Floyd Mayweather, de beste bokser ter wereld. Daar ben ik gek op: je ziet dat hij slimmer wil zijn dan zijn tegenstander. Dat heb ik ook in andere wedstrijden gedaan."

"Er is geen groter compliment dan iemand die vijf ronden alles geeft, maar uiteindelijk niet weet hoe hij je moet verslaan", gaat Verhoeven verder. "Dat is wat je wil: zo zwaar mogelijk. Dan verdien je het nog meer. Als sportman ben ik daarnaar op zoek."

Ook fans van zowel Hari als Verhoeven reageerden teleurgesteld op de afloop:

Teleurstelling bij fans Badr hari én Rico Verhoeven

Toen Hari was neergegaan in de ring zocht Verhoeven hem meteen op. Hij vertelde zijn rivaal dat diens gezondheid het belangrijkste was. "Richt je op het belangrijkste: je gezondheid, dat je terugkomt bij je gezin. Toen omhelsden we en was het afgelopen."

Verhoeven bood Hari ook meteen een derde wedstrijd aan. "Ik hoop dat zijn verwonding niet te ernstig is en hij snel herstelt, dan doen we het nog een keer."

Hari sprak niet meer met de pers, hij werd per ambulance afgevoerd:

Badr Hari verlaat per ambulance het stadion

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl