Carlo Ancelotti
NOS VoetbalAangepast

Brands stelt ervaren Ancelotti aan als nieuwe coach Everton

Carlo Ancelotti keert terug in de Premier League als coach van Everton, de club van technisch directeur Marcel Brands. Ancelotti zal tijdens de uitwedstrijd tegen Burnley op 26 december voor het eerst op de bank zitten.

Everton staat momenteel in de onderste regionen van de Premier League en kent een teleurstellend seizoen. Op 5 december werd de Portugees Marco Silva vanwege de slechte resultaten ontslagen door de club uit Liverpool. Zijn assistent Duncan Ferguson nam vervolgens tijdelijk het stokje over.

De 60-jarige Ancelotti, die vorige week door Napoli op straat werd gezet, werkte eerder in de Premier League bij Chelsea (2009-2011). Met die club won hij in 2010 de landstitel en de FA Cup. Na een tegenvallend volgend seizoen vertrok hij voortijdig.

'Ambities realiseren'

De Italiaan laat op de website van Everton weten onder de indruk te zijn van de kwaliteit van de ploeg. "Ik heb in de wedstrijden van de afgelopen twee weken gezien dat de spelers tot heel veel in staat zijn. Ik kijk ernaar uit om de samenwerking met iedereen van deze club aan te gaan en te helpen met het realiseren van hun ambities."

Of hij na het zien van de thuisbeurt tegen Arsenal nog steeds zo monter is, valt te betwijfelen. In het van twee kanten armoedige duel wist Everton tot geen enkel schot op doel te komen. Toch leverde de derde en laatste wedstrijd onder Ferguson weer een punt op: 0-0. Eerder werd met 3-1 gewonnen van Chelsea en 1-1 gespeeld tegen Manchester United.

Met Ancelotti haalt Everton ondertussen wel een van de meest succesvolle trainers van de afgelopen twintig jaar in huis. Hij won drie keer de Champions League, twee keer met AC Milan en een keer met Real Madrid. Daarnaast werd hij, behalve met Chelsea, ook landskampioen met AC Milan, Paris Saint-Germain en Bayern München.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl