Nicholas Heiner in actie bij het WK Finn in Melbourne
NOS Sport

Medalrace brengt Heiner niet verder op WK Finn: hij sluit af met zilver

Zeiler Nicholas Heiner heeft bij de WK Finn aan de kust van Melbourne een zilveren medaille veroverd. Hij eindigde als tweede achter de Nieuw-Zeelander Josh Junior, die met de wereldtitel aan de haal ging.

Heiner had in de afsluitende medalrace nog kans om de eerste Nederlandse wereldkampioen in de Finn-klasse te worden. Hij moest dan Junior ver achter zich houden. Heiner werd echter derde en Junior zevende en dat verschil was te gering om de klassementsaanvoerder van de eerste plaats te verdringen. De Hongaar Zsombor Berecz keert met brons huiswaarts.

Heiner sluit WK Finn af met zilver: 'Maximale wat we vandaag konden doen'

"Als je kijkt naar mijn heel constante uitslagenserie, had het echt gekund deze week. Maar je zag dat JJ (Josh Junior, red.) voor de wind heel snel was en daar ging ik deze week even niet zo snel als normaal", reageerde Heiner, die in 2017 brons won en in 2014 wereldkampioen in de Laser-klasse werd.

Succesvol zeiljaar

Met deze tweede plek sluit de Nederlandse zeilploeg een succesvol jaar af. Met twee wereldtitels - windsurfer Kiran Badloe was de beste in de RS:X-klasse en onlangs triomfeerden Annette Duetz en Annemiek Bekkering andermaal in de 49erFX-klasse -, drie zilveren WK-medailles en één keer brons is Nederland voor het tweede jaar op rij het best presterende zeilland op wereldkampioenschappen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl