NOS NieuwsAangepast

1,3 miljoen kijkers voor laatste Pauw, afscheid zonder 'hapering of half nat oog'

Jeroen Pauw heeft met een van de best bekeken uitzendingen een punt gezet achter vijf jaar Pauw. Aan het eind van de talkshow, die gisteravond ruim 1,3 miljoen kijkers trok, bedankte hij zijn redactie en nam hij afscheid van de kijkers.

"Dit is het moment waarop er scherp door de redactie wordt gekeken of er dan bij mij een hapering komt of misschien een half nat oog, dat de emotie de overhand krijgt", lachte Pauw. Tot grote emoties kwam het ogenschijnlijk niet.

Kijk zelf naar de allerlaatste seconden van het programma:

Laatste moment Pauw

Eerder in de uitzending, die al was geopend met een staande ovatie, had Pauw teruggekeken op het nieuws van het afgelopen jaar, met gasten als presentatrice Britt Dekker, komiek Martijn Koning en NOS-verslaggever Xander van der Wulp. Daarna mochten de gasten fragmenten tonen uit de geschiedenis van het programma.

Er kwamen onder meer interviews voorbij met treitervlogger Ismail Ilgun en D66-leider Jetten. Ook kwam een berucht interview met minister Timmermans voorbij, waarin hij zich versprak over het zuurstofmasker van een MH17-slachtoffer.

"Die hebben we daarna nooit meer aan tafel getroffen", reageerde Pauw, die toevoegde dat het programma Timmermans nog "Vijftien, twintig keer gevraagd" had. "Soms struikelt iemand over zijn eigen benen en geeft een ander ervan de schuld."

'Echte mensen'

Na een terugblik op een interview met de vader van een slachtoffer van de aanslag in Utrecht verklapte Pauw dat hij meer van dat soort interviews wil gaan doen in de toekomst: niet iemand die een film, toneelstuk of politieke mening komt promoten, maar "echte mensen".

"Zo'n optreden in een talkshow is zo dicht bij alles waar het wezenlijk om draait", zei hij over het indrukwekkende gesprek. "Dat zijn de mooiste gasten."

Pauw zei dat hij zijn tafel daarom wil meenemen het land in, naar de plekken waar mensen minder vaak aan het woord komen: een tbs-kliniek, jeugdhospice of asielzoekerscentrum. Concrete plannen voor een programma heeft hij nog niet.

Vanaf 6 januari krijgen verschillende presentatieduo's Pauws zendtijd op NPO 1, zoals Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra, Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen en Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl