Sven Kramer tijdens de opening van het schaatsseizoen in Thialf
NOS Schaatsen

Geplaagde Kramer 'zielsgelukkig' met baanrecord in Heerenveen

Sven Kramer heeft tijdens een trainingswedstrijd in Thialf laten zien dat hij op tijd in vorm is voor de KPN NK afstanden van volgende week.

Op vrijdag noteerde hij op de 3.000 meter een tijd van 3.37,39, een persoonlijk record voor de Fries. Bovendien was Kramer met die tijd ook 0,78 sneller dan het oude baanrecord van Patrick Roest. "Dit zijn van die goede dagen waar ik op hoop. Ik word hier zielsgelukkig van", aldus een blije Kramer op Twitter.

De tijd in Thialf is ook zeker een opsteker voor de schaatser, die dit seizoen nog niet zijn absolute topvorm heeft kunnen laten zien. Hij plaatste zich in het openingsweekend van het seizoen nog wel voor de wereldbekerwedstrijden op de 1.500 meter en de 5.000 meter, maar vervolgens was zijn deelname aan de eerste wereldbeker teleurstellend. Hij werd in Minsk dertiende op de 5.000 meter.

Kramer trok zich vervolgens terug van de overige wedstrijden en ging op trainingskamp in Collalbo. Daar vertelde hij eerder deze week vaak last te ondervinden van herniaklachten. "De schaatsen en benen doen niet wat je wil. Ik kan er helaas geen peil op trekken. Soms is het goed, maar dan kan het de volgende dag een stuk minder zijn. Ik heb altijd relatief makkelijk kunnen schaatsen op mijn manier, maar het is iets meer werken geworden dan me lief is."

Pieken eind deze maand

Kramer koos er dus voor om een aantal wereldbekers over te slaan, zodat hij kan pieken tussen Kerst en Oud en Nieuw, wanneer de KPN NK afstanden op het programma staan.

Daar probeert hij zich te plaatsen voor de grote toernooien die dit seizoen nog volgen, zoals de EK afstanden, de WK afstanden en de WK allround.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl