Een diepe zucht bij Benito van de Pas
NOS SportAangepast

Van de Pas en Dekker uitgeschakeld op WK darts, Wright ontsnapt

Benito van de Pas is net als Jan Dekker in de tweede ronde van het WK darts van de bond PDC uitgeschakeld. De Brabander verloor in een matig duel met 3-2 van de als 24ste geplaatste Max Hopp uit Duitsland.

Beide spelers zijn de laatste tijd niet bepaald in hun beste vorm. Dat bleek ook wel in de slechte eerste set. Van de Pas kwam daarin tot een gemiddelde van amper 75 punten per beurt. Hopp was iets beter en pakte de eerste set met 3-2 in legs.

Het niveau bleef daarna laag. Van de Pas was scorend gezien iets minder dan de Duitser en kwam ook op een 2-1 achterstand in sets. De 26-jarige Tilburger won vervolgens nog wel de vierde set, maar kon Hopp niet meer bijbenen in de laatste set.

Jan Dekker tijdens zijn partij met Jonny Clayton

In de middag werd Jan Dekker in zijn tweede ronde uitgeschakeld door Jonny Clayton. Dekker, die een dag eerder in zijn partij tegen Ryan Joyce vier matchdarts overleefde, kwam er tegen de als 16de geplaatste Welshman Clayton amper aan te pas.

Alleen in de eerste set wist Dekker (57ste van de wereld) zijn tegenstander bij te benen en sleepte hij er een beslissende vijfde leg uit. Daarin kwam hij er echter niet aan te pas en gooide Clayton de set op zijn eerste mogelijkheid uit.

In de tweede set kreeg Dekker meerdere pijlen om de stand gelijk te trekken en er weer een vijfde leg uit te slepen, maar hij miste en zag Clayton daarna wel uitgooien. In de derde set was het verzet van de gefrustreerde Dekker gebroken (0-3).

Nederlanders

Van de elf Nederlanders die meededen aan het WK zijn alleen nog Michael van Gerwen, Jeffrey de Zwaan en Danny Noppert over.

Peter Wright ontsnapte aan een vroege uitschakeling. De verliezend finalist van 2014 miste bij een 2-1 stand in sets een pijl voor de wedstrijd tegen de Filipijnse Noel Malicdem, zag zijn tegenstander vervolgens terugkomen en ook een wedstrijdpijl missen.

Wright bungelde aan de afgrond, maar wist zich op wonderbaarlijke wijze te herpakken. Toen het echt moest, kwam de nummer 7 van de wereld met hoge scores en finishes.

Na een 2-2 stand in sets en 5-5 in legs moest er een laatste en beslissende leg aan te pas komen. Daarin liet Wright zijn klasse zien door te beginnen met de maximale score van 180. Zijn derde wedstrijdpijl was de laatste van de wedstrijd.

Uitslagen WK darts 20 december

Darren Webster (Eng) Yuki Yamada 3-0
Mervyn King (Eng) Ciaran Teehan (Ier) 3-2
Jonny Clayton (Wal) JAN DEKKER (NED) 3-0
Ricky Evans (Eng) Mark McGeeney 3-1
Nathan Aspinall (Eng) Danny Baggish (VS) 3-1
Joe Cullen (Eng) Nico Kurz (Dui) 1-3
Max Hopp (Dui) BENITO VAN DE PAS (NED) 3-2
Peter Wright (Sch) Noel Malicdem (Fil) 3-2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl