De politie doet onderzoek bij het azc in Oisterwijk
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Twee mannen aangehouden na steekpartij azc Oisterwijk

De politie heeft twee mannen aangehouden na een steekpartij, vanochtend vroeg, bij het azc in Oisterwijk. Een van de mannen is een 20-jarige bewoner van het centrum, de andere woont er hoogstwaarschijnlijk niet, zo zegt de politie.

De mannen hadden ruzie en gingen elkaar met een mes te lijf. De 20-jarige bewoner had snij- en steekwonden en ook de andere man raakte gewond. Ze zijn na behandeling in het ziekenhuis naar het politiebureau gebracht.

De mannen zouden even voor 06.00 uur samen naar de receptie van het azc zijn gestrompeld. Daar lag "een flinke plas bloed", zei een ooggetuige tegen Omroep Brabant. Bij de receptie trof de politie twee messen aan. Deze zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Vaker incidenten

Het is niet voor het eerst dat er een incident is bij het azc in Oisterwijk. In juli was er een ruzie tussen drie mannen die elkaar met messen bedreigden. Hierbij werd een 32-jarige man gestoken en met kokend water overgoten.

Eind januari liep een ruzie tussen twee minderjarige jongens uit de hand. Ook daar werd gedreigd met messen. Een 14-jarige jongen raakte daarbij gewond aan zijn gezicht.

Advertentie via Ster.nl