NOS NieuwsAangepast

Personeel in zorgcentrum vervangen

Het personeel op een verpleegafdeling van een woonzorgcentrum in Amsterdam wordt vervangen. De Inspectie vermoedt dat er sprake is van lichamelijke en geestelijke mishandeling in verpleeghuis Bernardus.

Het verpleeghuis is onderdeel van Osira-Amstelring. Die organisatie stond al onder verscherpt toezicht wegens tekortkomingen in de veiligheid van de zorg.

Geslagen

Volgens de Inspectie werden in het tehuis bewoners getreiterd of geslagen. Ook kreeg een bewoner die nog een bord pap wilde te horen dat hij eerst zijn bloemkool moest opeten. Toen hij daarop alsnog een bord pap kreeg, bleek het om gepureerde bloemkool met jus te gaan.

De Inspectie wil dat het verpleeghuis de medewerkers die zich schuldig hebben gemaakt aan mishandeling op non-actief stelt.

Op de betrokken verpleegafdeling moet het personeel vervangen worden door mensen die daar niet eerder hebben gewerkt.

Meer meldingen

Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten van Volksgezondheid is geschokt door de misstanden in het verpleeghuis. "Zo erg als dit heb ik nog nooit meegemaakt," zei ze. "Ik schrik ervan dat dit kan." Ze hoopt dat door de maatregelen medewerkers en bewoners meer melding durven maken van misstanden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl