Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, bij de behandeling van de cassatieprocedure in de klimaatzaak
NOS Nieuws

Wekdienst 20/12: uitspraak Hoge Raad in Urgenda-zaak en laatste Pauw

Goedemorgen! Vandaag doet de Hoge Raad uitspraak in de Urgenda-zaak. Verder is in Hoofddorp een herdenkingstocht voor een 64-jarige man die werd doodgestoken bij het pinnen en is de laatste uitzending van de talkshow van Jeroen Pauw.

Het is bewolkt vandaag en vanuit het zuidwesten trekt regen naar het noordoosten. Met een graad of 12 is het erg zacht. Het weekend verloopt wisselvallig. Met maximaal 8 graden wordt het iets frisser.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Hoge Raad bepaalt of de Nederlandse Staat volgend jaar de CO2-uitstoot met 25 procent moet hebben teruggebracht ten opzichte van 1990, zoals het Gerechtshof eerder bepaalde. Hier lees je alles wat je over de zaak moet weten. De uitspraak is live te volgen via NOS.nl.
  • In Hoofddorp is een herdenkingstocht voor de 64-jarige man die werd doodgestoken bij het pinnen. De stoet vertrekt om 19.00 uur vanaf de geldautomaat bij winkelcentrum Toolenburg
  • En Jeroen Pauw stopt met zijn talkshow. Vandaag is de laatste uitzending om 23.00 uur.

Wat heb je gemist?

De Australische premier Morrison heeft zijn excuses aangeboden omdat hij op vakantie is gegaan terwijl zijn land geteisterd wordt door verwoestende bosbranden. Morrison keert eerder terug van zijn vakantie en gaat door het stof. "Ik betreur ten zeerste dat mensen gekwetst zijn door mijn afwezigheid", zegt de premier.

De brandweer heeft grote moeite om het vuur te bestrijden in Australië:

Noodtoestand in Australische deelstaat New South Wales vanwege bosbranden

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In deze laatste dagen voor Kerst worden er in Limburg vele miljoenen euro's verdiend aan toeristen. De provincie zag het aantal bezoekers in december de laatste jaren flink stijgen. De provincie verdient aan dagjesmensen en toeristen die zich vergapen aan kerstmarkten in de grotten van Valkenburg en de winterse show op en rond het Vrijthof in Maastricht.

Als klap op de vuurpijl komen daar dit jaar voor het eerst de kerstshows van violist André Rieu bij. Vanavond en dit weekend geeft hij drie kerstconcerten in het MECC-congrescentrum.

André Rieu tijdens de repetities voor zijn kerstshows.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl