Peter Langhout Reizen

Het Nederlandse reisbureau Peter Langhout Reizen meldt op de eigen website dat het alle aankomende reizen heeft geschrapt vanwege "financieel onvermogen".

Het bedrijf uit Alphen aan den Rijn heeft dat besluit moeten nemen, omdat eerder deze week het moederbedrijf van Peter Langhout, Havi Beheer, failliet werd verklaard.

Mensen die op of vóór 18 december een reis hebben geboekt bij het relatief kleine reisbureau, kunnen het geld via de garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) terugkrijgen. Er kunnen geen reizen meer worden geboekt bij het bedrijf.

SGR-directeur Erik Jan Reuver schat dat "een paar honderd mensen" die eerder een reis hebben geboekt, getroffen worden. Met hen wordt binnen een paar dagen contact opgenomen, aldus Reuver.

Busreizen

Peter Langhout Reizen werd in 1987 opgericht. De touroperator bood vooral busreizen aan. Op de website staat nog dat er "honderden verschillende reizen naar meer dan 25 verschillende landen" te boeken zijn.

Brancheorganisatie van reisbureaus ANVR laat weten dat Peter Langhout geen lid meer is na de melding van het financiële onvermogen bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden. "De SGR gaat nu kijken hoe het verder moet met het regelen van het faillissement en wat het betekent voor de reizigers", aldus een ANVR-woordvoerder.

Volgens haar kan iedereen die nu op reis is met Peter Langhout "in principe" gewoon de vakantie afmaken. "Maar daar kijkt de SGR naar." Volgens de SGR gaat het daarbij om "tientallen mensen".

Drie maanden geleden werd de reisbranche getroffen door het faillissement van reisorganisatie Thomas Cook, waar ook het Nederlandse Neckermann Reizen deel van uitmaakte. Dat faillissement was volgens de SGR aanzienlijk groter.

STER reclame